любовта е...
сълза
стаена в усмивка
на заспиващо
в ръцете ти
дете
и е топла прегръдка
в студените зими
тя е тиха въздишка
всред бурно
море...
любовта е...
липсата ти сутрин
след безсънние
изстинало в смеха
„тиха струна е"
закърпила
дъха ми...
(тя е недопята
тишина...)
***
жар птица съм...
от приказка вълшебна
полепнала по сините ти
страхове
по-слънчева
по-лунна от звездите
съшита съм
в душата ти
като дете...
танцувам с вятъра
с мечтите ти пирувам
откъснах се от теб
за да те има...
жар птица съм
по-лунна от звездите
очаквам изгрева...
(за да ме има)
***
потеглих...
незнайно къде
без лист
без багаж
без надежда
не взех и писалка
и дреха не взех
дори и назад не погледнах
потеглих...
по път
без посока
и пиша
по прашни постели...
(писма
без посока
в дъжда ще се стичат...
в морето
тъгата си
слели )
28.03.09
Пловдив
© Бехрин Все права защищены
Думите ти винаги ме разлюляват!