Не мога да живея в декларации,
не мога да ти се заявя,
а и не ми се патентоват иновации
как да се отдаваш на сродната душа.
Нямам длета за дълбаене
и разни монументални скулптури,
анонимно ще всяват величавост
из чужди, любовни инфраструктури.
И в каталозите ми от приоритети
няма да срещнеш нищо по Платон.
И ако бях ти нежна, била съм предвзета
- не съм фееричен дух, а сбор от ядро и електрони.
18.04.2011г.
гр. Сопот
© Събина Брайчева Todos los derechos reservados
светли дни ти пожелавам..
Събина, сърдечно..