19.04.2011 г., 19:51 ч.

Същност 

  Поезия
480 0 1

Не мога да живея в декларации,

не мога да ти се заявя,

а и не ми се патентоват иновации

как да се отдаваш на сродната душа.

Нямам длета за дълбаене

и разни монументални скулптури,

анонимно ще всяват величавост

из чужди, любовни инфраструктури.

И в каталозите ми от приоритети

няма да срещнеш нищо по Платон.

И ако бях ти нежна, била съм предвзета

- не съм фееричен дух, а сбор от ядро и електрони.

 

18.04.2011г.

гр. Сопот

© Събина Брайчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??