7 abr 2008, 10:20

"Сътворение" 

  Poesía » Otra
712 0 1
 

Огромна бездна, пустош и тъмнина.

В началото бе мисълта!

Архитект на Всемира е Той, нашият

Творец и баща.

Съвършенството е простота.

 

Вселената трепти, свива се и разширява,

дишайки както нас. Редят се умопомрачителни

картини с цвят и аромат, спиращ дъха,

за да ни успокои и увери в съществуването

на вечността на духа.

 

Отблясъци на нейната красота са дъгата,

природата и морската вода. Именно в

нейните недра е започнал живота

на майката Земя. Една трета суша,

две трети вода в чудесна хармония с Космоса.

 

Всемирът е лишен от хаоса и случайността.

Как е създадена тази хармония?

Тайната на Вечността... Ние все още

не сме готови за истината.

 

Космически вихър, непрестанно пулсира

и се движи в посока на часовниковата стрелка,

и поддържа живота в микро- и макросвета.

 

Не е ли сътворен светът от мисълта?

Мисълта е вълна с необичайна сила

и енергия. Разпространява се със скорост

многократно превишаваща светлинната.

 

Да, мисълта няма равна на себе си в Галактиката.

Ще настъпят времена, когато

нашите деца с духовна и морална чистота

и със силата на мисълта ще творят чудеса!

 

© Йорданка Серафимова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Има истински заряд в стиха ти.Финала е прекрасен!Прегръщам те с усмивка!
Propuestas
: ??:??