Огромна бездна, пустош и тъмнина.
В началото бе мисълта!
Архитект на Всемира е Той, нашият
Творец и баща.
Съвършенството е простота.
Вселената трепти, свива се и разширява,
дишайки както нас. Редят се умопомрачителни
картини с цвят и аромат, спиращ дъха,
за да ни успокои и увери в съществуването
на вечността на духа.
Отблясъци на нейната красота са дъгата,
природата и морската вода. Именно в
нейните недра е започнал живота
на майката Земя. Една трета суша,
две трети вода в чудесна хармония с Космоса.
Всемирът е лишен от хаоса и случайността.
Как е създадена тази хармония?
Тайната на Вечността... Ние все още
не сме готови за истината.
Космически вихър, непрестанно пулсира
и се движи в посока на часовниковата стрелка,
и поддържа живота в микро- и макросвета.
Не е ли сътворен светът от мисълта?
Мисълта е вълна с необичайна сила
и енергия. Разпространява се със скорост
многократно превишаваща светлинната.
Да, мисълта няма равна на себе си в Галактиката.
Ще настъпят времена, когато
нашите деца с духовна и морална чистота
и със силата на мисълта ще творят чудеса!
© Йорданка Серафимова All rights reserved.