Животът е чуден
и лесен,
като песен изпята
с вярна гама –
иначе се превръща
в жестока драма.
Да тръгнеш от нулата
в него не е грешно.
Важното е да вървиш
по пътя си безпогрешно!
Залитнеш ли – поспри се
на ближния опри се.
Сам изправи се,
слънцето с очи следи
и напред по пътя си върви.
Върви! Не спирай!
И нито крачка встрани
неправи, защото след това
много ще те боли!
© Георги Георгиев Todos los derechos reservados