- Кажи ми, бабо...
защо боли?
Нима аз сърцето си не дадох?
Бабо... Душата ми кърви!
Себе си аз предадох!
- Ще ти кажа, мило внуче,
ти, недей тъжи!
Повярвала си сляпо,
на свирепи лъжи.
В живота всеки удар,
е една наука.
Главата си изправи,
и си вземи поука.
Опознай човека,
преди сърцето си да подариш,
За да си щастлива,
и да не се изгориш.
Изтрий сълзите, бабе!
Силна и горда бъди!
С високо вдигната глава...
Достойнството си не губи!
Мими Великова
Гр.Русе
© Мими Великова Todos los derechos reservados