Apr 24, 2021, 12:45 PM

Съвет 

  Poetry
308 1 0

 

 

- Кажи ми, бабо... 

защо боли?

Нима аз сърцето си не дадох?

Бабо... Душата ми кърви! 

Себе си аз предадох!

 

- Ще ти кажа, мило внуче,

ти, недей тъжи!

Повярвала си сляпо,

на свирепи лъжи.

В живота всеки удар,

е една наука. 

Главата си изправи,

и си вземи поука.

Опознай човека,

преди сърцето си да подариш,

За да си щастлива, 

и да не се изгориш.

 

Изтрий сълзите, бабе! 

Силна и горда бъди!

С високо вдигната глава...

Достойнството си не губи!

 

Мими Великова

Гр.Русе

© Мими Великова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??