29 sept 2011, 19:40

Съвети 

  Poesía » De humor
1156 0 1

 

Съвети

Един въпрос ме мъчи често:
с една жена дали е лесно
да се живее цял живот,
надянал брачния хомот.
Ако пък бъда аз със две,
тогава как ли ще да е –
за три не искам и да мисля,
животът просто губи смисъл.
Реших да питам дядо поп:
„Ех, чадо, бракът е до гроб –
ей на, с мойта попадия
изпихме благата ракия
и оттогава, колко време,
направо си е живо бреме.
Канонът никак ми не дава
да взема и да я удавя,
ще ме разпопят като поп
на съд в Светия наш Синод.
Затуй внимавай отнапреж,
че после вече няма беж…
Моли се ти на Господ Бог
жена да случиш – не булдог.
Отидох и при наший кмет,
дано даде ми той съвет,
защото трийсет вече годин,
напълно здрав и хубав, годен,
стоеше си ерген заклет,
работеше и все зает.
И рече ми той кратко, ясно:
„Семейното гнездо е тясно,
не гледай ги такива нежни,
попаднеш ли във техни мрежи,
ще се превърнеш ти във роб,
послушай мен и дядо поп!”
Какво да правя – най-подир
потърсих даскал Благомир –
от много ядове пропи се
и даже стихове прописа,
но беше той добър и мек,
начетен и с характер лек.
„Момче, внимавай със жените,
те синоним са на змиите,
от Стария Завет го зная –
измамената Ева в Рая.
Работих цял живот със тях,

душите им са пълни с грях,
една я имам и във къщи
гърми, трещи и все се мръщи,
парите МИ били ù малко,
живеела мизерно, жалко,
направо става нетърпимо
и ядове лекувам с вино.
Послушай попа, кмета, мен,
бъди свободен супермен!”
Кажете ми какво да сторя,
не искам с никого да споря,
но чухте вие три съвета -
и най-добър е май на кмета,
а попската съдба ме плаши,
за даскала ми стана жал...
Но важен е тук всеки глас,
затуй допитвам се до вас,
ще чакам аз съвети още
на мойта електронна поща -
парясници, вдовци, семейни
предайте опит по имейли...

 

 

© Георгиос Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??