10 nov 2011, 20:29  

Табун 

  Poesía » De amor
988 0 42

Табун

 

Поиска да ме вземеш. И пое

с най-пакостния вятър под звездите.

В кръвта ти галопират пак коне

и ти не можеш да ги озаптисаш.

 

Но как ще можеш? Нещо диво в теб

ведно събира всичките посоки.

И уж ме извисяваш до небе,

а все пропадам някъде  дълбоко.

 

Напред не гледаш. Нито обещаваш...

Мигът издигаш на пиедестал.

И само сънища ми подаряваш –

това е всичко, дето си ми дал.

 

Не чакай вън. Табунът търси степи.

Сега мигът е повече от век.

Аз само с мисъл ще летя до тебе,

докато стигнеш нови брегове.

 

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??