Свобода
от тъга, от нега, от мига,
в който всичко красиво ще свърши.
От съда на духа за греха-
той прекрасното в мене прекърши.
Преживях
В студ и мрак, зима сива и дълга
С пролетта
пак на пътя безкраен се върнах.
Слънцето
жарко, ярко и сладко за кратко
ме помилва с лъчи на взаимност.
Обеща любовта на нощта
и онази мечтана интимност.
Сутринта
лятно злато ще ми е отплата.
Участта
ми е днес болката тъй позната.
Ще вървя!
Пътят ми- тъй трънлив и коварен,
разреши ми да спра и почина.
Ще търпя,
ще преглътна сълзите горчиви.
Бях сама
и разкъсани струни поправях.
Красота
във душите им цветни познавах.
Всички тях-
тъй изстрадали и непростени
Ще оставя, не ще да забравя,
Обещах
и след края начало поставям.
Свобода
от света ни суетен и празен.
Бездната,
тайната ми болезнена пази...
© Мария Митева Todos los derechos reservados
и след края начало поставям." Браво!