Тайна любов
Любовта ни е изтъркана метафора,
отмъстително сравнение
с продължение -
любовта ни е пламък,
който похлупваме с длани,
за да запазим в тайна.
(О, да,
никой не трябва да знае за
любовта ни.)
(Как болят обгорелите длани!)
После болката стихва.
Мислим си - свикнахме.
Но не е от това,
не, не е от това -
просто го няма пламъкът -
толкова буен,
а толкова тайно
угаснал под дланите -
елементарна химия.
Любовта ни
все още е тайна,
но вече не пари.
© Мариана Todos los derechos reservados