16.01.2009 г., 8:28 ч.

Тайна любов 

  Поезия » Любовна
1101 0 7
 

 

Тайна любов

 

Любовта ни е изтъркана метафора,

отмъстително сравнение

с продължение -

любовта ни е пламък,

който похлупваме с длани,

за да запазим в тайна.

(О, да,

никой не трябва да знае за

любовта ни.)

 

 

(Как болят обгорелите длани!)

 

После болката стихва.

Мислим си - свикнахме.

Но не е от това,

не, не е от това -

просто го няма пламъкът -

толкова буен,

а толкова тайно

угаснал под дланите -

елементарна химия.

Любовта ни

все още е тайна,

но вече не пари.

 

 

© Мариана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??