27 dic 2010, 16:14

Тайната на розите 

  Poesía » Otra
667 0 2

Все още помня онзи мирис сладък

на приказни рози с цвят на рубини.

В зима жестока и летен ден жарък

те криеха спомени от минали години.

 

Тайно се срещахме в градината тази,

с часове се гонехме, като деца наивни

смятахме, че един друг ще опазим

от погледни злобни и думи противни.

 

 

Същото време, същото място,

същите думи са в ума ми тъй ясно.

Допир топъл на ръка нежна,

поглед светъл, пълен с надежди.

 

Алени устни, усмивка чаровна,

глас, тихо шепнещ думи любовни.

Но усещам как леден вятър повява

и спомена призрачен в миг отвява...

 

 

Все още помня онзи мирис сладък

на приказни рози с цвят на рубини.

В пръстта щом видяха как те поставят,

заплакаха със сълзи, сякаш бяха живи.

© Петя Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??