10 ene 2022, 19:11  

Така е с всичко тук на Земята 

  Poesía » Otra
318 0 3

Духа вятър, дърветата люлее

Сняг вали. Сенки във полумрака,

Даже и есента вече свършва…

Така е с всичко тук на Земята.

 

После идва Южнякът.

Снегът се топи. Тръгва тревата.

Зимата тогава свършва…

Така е с всичко тук на Земята.

 

Денят става по- дълъг и топъл.

Туристи на плажа поклащат бедрата.

Лятото почва, а пролетта свършва…

Така е с всичко тук на Земята.

 

Леко ръми, но приятно.

Кой боядиса в жълто листата?

Ябълки, дюли, но лятото свършва…

Така е с всичко тук на Земята.

 

Аз го обичам. Той ме обича.

Ала какво ли ни готви съдбата?

Може ли любовта да е вечна

или…

някога свършва –

така е с всичко тук на Земята?

© Ирен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Привет, момичета. Еми... Така е тук на Земята
  • Ето затова явно се изнасят по други планети. А то се иска - потрай бабо за гиздос и понякога ти се струва, че най-вечното нещо на Земята е търпението . Хареса ми.
  • Точно така е, всичко е преходно, но не можем още да се осъзнаем и пилеем в глупости живота си, хареса ми Ирен!
Propuestas
: ??:??