Докога светът ще дреме
или ще е безсилен да помогне,
кога отговорност ще поеме,
кога слепотата си ще превъзмогне?
В тази слаба и бедна страна
жените с бурки ли ще се забулват,
ще има ли и за тях човещина,
или с горчивина ще се изпълват?
© Георги Todos los derechos reservados