... Kъдето розите разпукват,
поръсени със прах.
Кафявата лозница от раждане е сгърбена.
На двора има маса и пейка под чинар.
И портичката с кръг от телче е овързана.
Където късат плод с напукани до кръв,
подпухнали и тъмни,
благословени длани.
Стопанинът, където, отпива вино пръв.
И до котлето медно се кипри потна кана.
© Людмила Билярска Todos los derechos reservados
Поздрави, мила!