ТАНЦ
Отново си с блестяща черна рокля
червен колан и сребърна тока...
А аз с жадуващ и с блуждаещ поглед
те следвам във безкрая на нощта…
Танцуваме във нощи теменужни
с тела, рисувани от огнен цвят!
Желания от сънищата южни
ни носят към вълшебния си свят...
Танцувайки се стапяме в безкрая
като искри летящи над жарта,
но в този огън ще гориме, зная –
от танца ни родена е страстта!...
Отново съм със черен панталон,
с червен колан и сребърна тока...
А ти с желаещ и кашмирен стон
ме следваш във безкрая на нощта…
© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados