18 oct 2019, 12:09

Танц на вълните 

  Poesía » Del paisaje
1128 0 0

Танцуват вълни под  лунна светлина,
оплели се влюбено, като душите
и сякаш мечтаят да помилват брега,

намислили да му прошушнат мечтите.

 

И морската арфа изведнъж замълча,
а беше  започнала лунни сонати.

Ей така    изведнъж, както свиреше замря,
хипнотизирана от танца на  вълните.

 

От небето дъждът веднага заваля,
затрепераха под него чувственно вълните,
а
 морската пяна се разплиска и размечта -

Как да докосне  слънцето зад  скалите.

Тъжно простена морският бряг,
до него се докоснаха нежно сълзите,
изпратени с далечен поздрав от моряк,
заблудили се и изпуснали мечтите.

А в средата на нощта Луната се разболя,
по нейни пътечки тайно бяха поели звездите,
тръгнали да търсят съвършенството на мига,
в който ще се слеят за дълго с вълните.

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??