18 jun 2019, 13:28

Танц върху вулкан… 

  Poesía » De amor
222 1 1

 

 

Танц върху вулкан...

 

Лунна нощ въздъхва- дъх необясним,

вихър тих полъхва- звън недоловим...

 

Жегата надвила – даже и нощта –

скрива в лунна свила: Дневните неща...

 

Приказна реалност – трепка златен лист –

в лунната тоналност: строен кипарѝс...

 

Бяхме неразумни – влюбени „до гроб” –

днес: навярно умни, но във друг живот,

 

за къде поели – сме в нощта!... Не знам!...

 

… Любовта не е ли: танц върху вулкан!...

 

 

Едно време в Живота

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво е Коста!
    Дори и в кратичките ти слова се усеща философията за Истина в Поезията ти!
Propuestas
: ??:??