Танцувам с вятъра
сред приказни снежинки.
И вали... Вали светлина...!
Посипа всичко - пътища,
градинки, горите, планините -
китни мънички градчета и селца...
Посипа с бяло - снежнобяло!
И скри омраза, подлост, клевети...
И душата ми искри щастлива -
под блясъка на слънчеви искри!
Изгрява слънцето и се оглежда
в този приказен вълшебен свят...
Блестят снежинките в диамантена
дантела... Ах, как обичам този свят!
Надеждата крила разтваря,
и полита над света...
И толкова любов в сърцето имам -
разпръсква в мрака диамантени искри!
Сега е светло - толкова е светло...
каквото е било отдавна е отминало,
затова пазя в сърцето си надежда
и танцувам с вятъра сред -
приказни вълшебства...
И казвам... Силна съм... Аз мога...
с миротворните си мисли
да променя света - нека има
радост и надежда и вяра, мир и доброта!
Това е светлата пътека към нови -
нови висоти... вървя, вървя напред
не спирам... закрилям слънцето
в моята душа и бяло снежни пеперуди
танцуват с вятъра сега...
Записва времето в летописа -
мечтите, вярата и любовта
и някой ден под - руините
ще открият свят изпъстрен с чудеса!
Ще видят слънчева пътека -
обсипана с хиляди мечти...
блести, блести в тъмнината
и пътят ми показва към звездите...!
23.03.2021г
Катя Джамова
© Катя Todos los derechos reservados