Полюшвани от вятъра,
танцуват във захлас.
Бели маргарити,
танцуват сред полето.
Танцуват маргаритите
и правят реверанс
на цъфналите макове
и сините метличини.
С пленителна усмивка,
танцуват под небето.
И с танца си красят
поникналата ръж.
Под галещото слънце,
танцуват своя валс.
Авлигата си пее
и гледа ги в екстаз.
© Румяна Маринова Todos los derechos reservados