12.03.2019 г., 19:03 ч.

Танцът на маргаритите 

  Поезия » Пейзажна
224 0 0

Полюшвани от вятъра,

танцуват във захлас.

Бели маргарити,

танцуват сред полето.

 

Танцуват маргаритите

и правят реверанс

на цъфналите макове

и сините метличини.

 

С пленителна усмивка,

танцуват под небето.

И с танца си красят

поникналата ръж.

 

Под галещото слънце,

танцуват своя валс.

Авлигата си пее

и гледа ги в екстаз.

 

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??