11 may 2012, 12:24

Танцът на мечтите 

  Poesía
561 0 7

Безброй мечти танцуват в душата ми,

облечени като за карнавал,

прескачат хребетите непознати,

от вятъра подгонени - без жал.

 

Танцуват те и тялото притискат

във тихата походка на нощта,

в изтръгната от болката въздишка,

до сърцето ми доплувала с кръвта.

 

Погледна ли нагоре, към звездите,

искам да съм птица със крила,

на изгрева в дланите увиснала,

да съзерцавам от високото света...

 

В очите ми е пламъкът запален,

между нас изгаря сухата трева,

зелена улица сърцето прокарва,

до силните ти... топли рамена.

 

Безброй мечти танцуват в съня ми,

но една тъй-силно ме държи,

на утрото в лъчите му огрени,

отново да се стоплим... аз и ти...

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??