23 ene 2016, 18:32

Тангото на Смъртта 

  Poesía » Otra
319 1 2

Тангото на смъртта

 

Спектакъл омагьосващ и смразяващ -
две напред, веднъж назад - танц изпепеляващ!
Води Демонът тангото на Смъртта -
плавно с него в танц - Ангел със крила.

 

Черен, елегантен, силуетът демоничен,
жадно поглед впил във ангела магичен,
прихванал страстно крехкия му кръст -
го завърта в бесен ритъм, огнен, бърз!

 

От крилете снежнобели омагьосан той,
демонски към пропастта във танца свой,
води ангела пленителен ... ии.. разколебан
- сал за миг… умира в красотата ням.

 

В прелюдия на вечната борба,
Ангелът намигва на смъртта,
и с последния акорд, а той е на смъртта -
Демонът замира покорен от любовта!

 

Ренета Първанова

© Ренета Първанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Неповторим стил.Прекрасно, Рене!
  • Окото ми падна върху текста преди да съзре снимката. Вече бях сигурен, че този хубав, характерен със своята парадоксалност и в особено - искрящо черно - до пълна ригористичност, текст е на поетесата Ренета Първанова. Какъв по-голям атестат може да има за нечия поезия от нейната безпогрешна разпознаваемост? Приветствам те за написаното, Рени!
Propuestas
: ??:??