Днес ми подариха тарантула!
Нито бях я виждала, ни чула.
Уж е паяк, но каква голяма!
Паяжина толкоз здрава няма,
дето да я издържи ще може.
Като гледам, май ще се наложи
мрежа да ù оплета с кончета
от кълбетата на баба Цвета.
Може баба и да ми намила,
ала тарантулата ми мила
да скучае няма да зарежа...
Скоро ще се люшка в нова мрежа!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados