2 jul 2009, 18:10

Татко 

  Poesía » Otra
941 0 4

Небето сляпо е сега,
че праща ледени сълзи..
И слънцето се скри при изгрев,
вместо да изгрее за нов ден.

И хората ги няма,
улицата празна.
Сфетофарът свети и червено показва,
а врани вместо щъркели летят.

Как може тъй човек да ти липсва,
чието име само знаеш..
И едничка усмивка не виждал си,
а само черно-бялата хартийка...

Как може тъй човек да обичаш,
без да си чул неговия глас,
и вместо ръката му,
каменна плоча да целуваш...

Как може тъй в сърцето
място черно да стои,
то принадлежи единствено на човека,
за чиято съдба тъжиш.

Как може тъй да плачеш,
със сълзи горещи, но без пламък...
Тъжно лицето си да мръщиш
и с глас, пропит от болка, да се питаш,
''Защо аз?''

Отговор ти търсиш, но не го намираш,
защото знаеш - с времето ще дойде той,
но човекът, чието само име знаеш,
сега спи във вечен покой.

А времето дори не може да го върне,
нито молитвата - и ден, и нощ.
И тъжна съдба е твоята,
че кара те така да страдаш.

Думите - единствената ти опора,
хвърляш ги във вечността,
с надежда силна те да стигнат
до човека, на златни крила.

И враните сега ще плачат,
И дъждът ще се стопи.
Във твоя памет, татко,
всичко живо ще скърби!

Отиде си твърде рано, зная.
И Сбогом не можах дори да кажа,
А сега, налага се да спомена,
че паметта ти ще е вечна!

© Божидара Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Мило дете ,позната ми е тази болка и тази празнота и липса на скъп близък!Да се надяваме ,че душите на нашите близки които са в отвъдното винаги са до нас и ни помагат и пазят.Лично аз често сънувам татко когато нещо предстои да се случи!Прегръщам ти миличка!
  • Поклон!
  • тлкова силно и въздействащо.. толкова искрена болка се е впила в думите ти.. невероятно.. :0
  • Поклон пред паметта му...с най - искрено разбиране...
Propuestas
: ??:??