19 oct 2013, 16:54

Тази страст 

  Poesía
512 0 4
 

Тази страст е агония -

дрипава и намръщена.

Сто пъти я прогонвах -

сто пъти се завръща.

Сто пъти я убивах

със вампирски куршуми -

всеки път се присмива

и възкръсва по-силна.

 

Тази страст е безвременна -

няма право на сбъдване,

уж безплодна, а бременна

с всяко мое осъмване.

Сто пъти я проклинах,

сто пъти - пожелавах.

С' себе си, вместо с нея,

сто пъти се прощавах.

 

Тази страст е безпътна -

гази всички посоки,

тежка е, уж безплътна,

и от меч по-жестока.

Сто пъти ме посече,

сто пъти ме убива.

Във кръвта ми потече

и възкръснах. По-жива.

 

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??