30 may 2007, 10:41

Тази... земя 

  Poesía
876 0 1
Тази наша земя,
тя, от слънцето южно родена.
Тази чужда земя ,
всяка наша надежда измами.
Тази древна земя,
кръстопът от тринадесет века.
Тази млада земя -
непревряло е вино кръвта ни.
Тази бедна земя,
на чедата си залък отнела.
Тази плодна земя,
сякаш кътче от рая е взела.
Тази грешна земя
в реки от кръв потопена.
Тази свята земя -
Богородична вехта икона.

© Таня Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??