27 feb 2009, 10:48

Теория на конспирацията 

  Poesía
510 0 3



Шестимата евреи се събраха
и договориха съдбите на света.
Ръцете стиснаха, раздадоха парата
и се прибраха в тиха самота.

В Америка мандат спечели негър,
в Русия стихна производството на нефт,
Европа в криза е, Дубай е щедър
и всеки кланя се пред своя шеф.

Припомнят си мъжете дните златни,
когато притежаваха света,
когато си издигаха палати
насред безкрайната човешка суета.

Припомнят си и дните на покорство,
на катаклизми, бури и беди.
Тогава скриха се, предадоха се в робство
на истинските, земни съдбини.

Понякога е трудно да си весел,
дори когато властваш над света.
По-лесно е да стихнеш в сива есен
и да изригнеш пак напролет със заря.

Но тези дни отминаха отдавна,
сега отново тез' шестимата кроят
къде ще властват с нефт, къде със злато,
кой ще владее САЩ, Русия и светът.

Отминаха годините на сянка,
отминаха летата на покой.
Отново шест евреи в свойта банка,
умуват над задачите безброй.

Деца умират, хора боледуват,
шестима богатеят в своя рай.
Сирачетата плачат и гладуват,
а някъде разкошът няма край.

Шестима в сянка титлите раздават,
променят, сбъдват чуждите мечти.
Крале и политици те създават,
превръщат своите мисли във пари.

Шестимата евреи се споглеждат
и казват кой живее и кой - не.
Дъската на живота те нареждат,
преместват топове, царици и коне.

Когато съберат се, става страшно,
променят се животи и съдби,
управници се сриват и се раждат,
започват нови ери на войни.

Шестимата евреи управляват,
шестимата самотници добри
живеят, носят кръст и се надяват,
че и над тях светът ще се смили...

© Нико Ников Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??