Нищо не казваш, какво се върти във ума ти?
Нищо не казваш, защо онемя тъй, без време?
Нищо не казваш, защо мълчиш без принуда?
Нищо не казваш, защо се отрече от мене?
Ти си мълчиш, не си вече същия.
И по малко говориш, ако аз те попитам.
И по много мълчиш, ако аз те разпитвам.
Какво се обърна, че тебе превърна
в камък огромен и в земята заровен?
Ако искаш от мен да избягаш,
само кажи и не ще те задържам насила.
По своя път, ако искаш да тръгнеш,
багажа ти дори ще приготвя.
С неприязън не ща да ме гледаш,
да мълчиш не искам да слушам!
© Пепи Оджакова Todos los derechos reservados