Проблясваш подобно
на мълния в мрака.
Пак там удобно
на ъгъл ме чакаш,
облегнат на зида,
запалил цигара,
където зазида
илюзия стара,
че светиш и топлиш.
А париш и стапяш.
Подобно на свещ,
сърцето разтапяш.
Подобно на огън,
в мене догаряш.
С тетива в опън
душата разпаряш.
Изстрелваш стрела,
подобна на жило
на плаха пчела,
в сърцето прогнило.
А после умирам
без теб, мълниеносен.
В свят не се побирам,
в мен не те ли нося.
МаЖор
29.04.2017г.
© Мария Божкова Todos los derechos reservados