Като хубава песен си ти,
като стих си от древна поема,
от очите ти слънце струи,
а луната от блясъка взема!...
Ти си оня стремителен бяг
на планинския палавник-ручей,
полетял към полята ни пак,
известил пролетта, че се случва!...
Ти сама си живителен дъх,
южен вятър, помилвал земята,
ти си в клоните пролетен лъх,
аромата, избухнал в цветята!…
Ти за мене си чисто небе,
двойка влюбени гълъби в полет…
Искам времето с тебе да спре!
Вечно в мен да останеш, се моля!…
© Роберт Todos los derechos reservados
Разпознаваем си.
Няма нужда от думи,
от тирета и точки,
щом с перце от нанизани рими,
галят чувствата душевните рани.
Дали съм описала добре емоциите, с които се сдобих след прочита?
Сигурно - не, но е начин да изкажа, благодарността си, че мога да те чета.