2 dic 2020, 23:39

Ти... 

  Poesía » Verso libre
304 1 2

Ти...

 

На мама...


Мила моя майчице,

моята скъпа майка.

Ти си вечен небосвод,

жена по-добра от тебе няма,

уж малка, а толкова голяма.

Чиста и бяла като утринта,

устремена като реката,

дълбока като морето,

силна като дърветата,

нежна като цветята,

по-вечна от живота,

дори от вечността по-вечна.

А целувката ти е благословия,

обгърната от светлина прегръдка.

Ти си лъчите на слънцето,

топлината и блясъка в звездите,

щастието в нашите очи,

мирът и повеят в сърцето,

импулса в живота!

На целия свят не съществува 

жена по-щедра и благородна.

Всички майки са цветя,

но никоя от теб по-красива...

 

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря от сърце! 💖
  • Прекрасно посвещение! Хубаво е, да оценим навреме какво имаме! Само майката може да прости и да обича истински! Много ми хареса! Поздрав за този стих, написан от сърце! 💖
Propuestas
: ??:??