До Б.
У мене гореше пожар, о, принцесо,
от чувства небивал пожар...
за мене ти беше августа
велика,
ти беше деня и нощта.
Ти беше богиня
с очи от смарагди
и с буйни, червени
коси,
с небивал гласец
и скандална усмивка,
по-ярка от всички звезди.
За жалост... подобно на идол
от глина
изчезна во веки от мен...
превърна се в нищо
и никаква пепел
прахът ти
отпраши
далеч...
© Андрей Андреев Todos los derechos reservados