23.07.2017 г., 9:39 ч.

Ти беше богиня с очи от смарагди 

  Поезия » Философска, Друга
248 0 0

                                       До Б.

 

У мене гореше пожар, о, принцесо,

от чувства небивал пожар...

за мене ти беше августа

                              велика, 

ти беше деня и нощта.

     Ти беше богиня

  с очи от смарагди

   и с буйни, червени 

                               коси,

          с небивал гласец

    и скандална усмивка,

по-ярка от всички звезди.

За жалост... подобно на идол

                                     от глина

изчезна во веки от мен...

превърна се в нищо

и никаква пепел

     прахът ти

   отпраши

 далеч...

© Андрей Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??