Погледни ме –
спомни си за всичко,
което между нас е било,
но заради любовта ни, вече наричаме минало:
И безмилостно с времето,
огнището ѝ сега е изтляло...
Изпрати ме –
разделихме си всичко,
дори и онова във душите,
като буря някога ни помете, но сега е преминало:
И все пак, истинско,
толкова дълго във нас е горяло...
Докосни ме –
ще бъде последния път,
устните ни след миг ще пресъхнат,
приспали безчувствени спомена:
За разменените думи и мисли,
в онези нощи безсънни, неповторими, горещи...
Но целуни ме –
така както никога друг!
А сега забрави ме,
на краят дошло е началото:
И няма да имаме повече
никакви уговорени от сърцата ни срещи...
*P.S. Marina Abramovic and Ulay: „The Lovers: The Great Wall Walk“, „The Artist Is Present“
© ГФСтоилов Todos los derechos reservados