7.07.2024 г., 9:22 ч.  

Ти беше моят живот...* 

  Поезия » Друга
229 0 0

Погледни ме –

спомни си за всичко,

което между нас е било,

но заради любовта ни, вече наричаме минало:

И безмилостно с времето,

огнището ѝ сега е изтляло...

 

Изпрати ме –

разделихме си всичко,

дори и онова във душите,

като буря някога ни помете, но сега е преминало:

И все пак, истинско,

толкова дълго във нас е горяло...

 

Докосни ме –

ще бъде последния път,

устните ни след миг ще пресъхнат,

приспали безчувствени спомена:

За разменените думи и мисли,

в онези нощи безсънни, неповторими, горещи...

 

Но целуни ме –

така както никога друг!

А сега забрави ме,

на краят дошло е началото:

И няма да имаме повече

никакви уговорени от сърцата ни срещи...

 

*P.S. Marina Abramovic and Ulay: The Lovers: The Great Wall Walk, The Artist Is Present

 

© ГФСтоилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??