27 mar 2013, 13:06

Ти беше орехова ядка 

  Poesía » De amor
562 0 7

Ти беше орехова ядка,

бушуващ океан от лава,

отхвърлил чуждите порядки,

отрекъл се от лесна слава.

 

Ти беше мигване, мираж,

звънче на слънчевата шапка,

докосване от перлен прах

и ласка на дъждовна капка.

 

Ти беше орехова ядка,

към себе си насочил жило.

Днес, в пожълтелите тетрадки,

тешиш разплакано мастило.

 

И пак си моят мил герой -

опора, вяра и надежда,

че там, зад острия завой,

ни чака свят, изпълнен с нежност.

 

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??