19 feb 2016, 0:40

Ти България обичаш! 

  Poesía » Para niños, Filosófica, Civil, Formas orientales
601 1 2

Чичко Левски, аз те виждам

как вървиш и в мраз, и в пек!

Ти Родината обичаш

и избрал си път нелек!

 

Всяко българче те знае,

че си пръв Апостол смел -

как народа ни сплотил си,

как в Доброто си се клел!

 

Ти отиде на въжето,

за да има Свобода

за България - най-свидна

и за нейните чеда...

 

Аз на теб най-много вярвам! -

Ти си ѝскрен и сърцат! -

Тебе! ако всеки слуша,

ще е чуден този свят!

 

.........................................................................

 

Левски е Чиста

и Свята Република -

рòду на пòлзу!

 

ЛЕВСКИ СВОБОДА

и РАВЕНСТВО, и БРАТСТВО

ЗНÀЧИ, господà!

 

За Васил Левски
все е малко, каквото
и да се каже!

 

Той се посветѝ
на Отечеството си,
за да му служи,

 

като губейки
само себе си, за цял
народ спечели...

 

ВÈРУЮ È ЗА
АПОСТОЛА - СВОБОДÀ
ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ...

 

ВÈРУЮ СÀ ЗА
АПОСТОЛА ПРАВДАТА
И СВОБОДАТА...

 

ЛЕВСКИ Е ЖИВ! - И
В ЗАВÈТИ, И В ПÒДВИГ! - НА
МНÒГАЯ ЛÈТА!!!

 

Нека во веки
веков сме достойни за
своя АПОСТОЛ!!!

 

 

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прекрасно...!!!

    Левски
    Автор: Цветан Ангелов
    "-Бате, кой е тоя
    синеок герой?
    -Левски, мило братче,
    се нарича той.

    В робство и неволя,
    беден се родил,
    но сърцат пораснал
    малкият Васил."
  • "За Васил Левски
    все е малко, каквото
    и да се каже!"

    Похвално ти е словото
    достоен е Апостола.
    Въпросът : Ний самите
    до колко сме достойни?
Propuestas
: ??:??