Чичко Левски, аз те виждам
как вървиш и в мраз, и в пек!
Ти Родината обичаш
и избрал си път нелек!
Всяко българче те знае,
че си пръв Апостол смел -
как народа ни сплотил си,
как в Доброто си се клел!
Ти отиде на въжето,
за да има Свобода
за България - най-свидна
и за нейните чеда...
Аз на теб най-много вярвам! -
Ти си ѝскрен и сърцат! -
Тебе! ако всеки слуша,
ще е чуден този свят!
.........................................................................
Левски е Чиста
и Свята Република -
рòду на пòлзу!
ЛЕВСКИ СВОБОДА
и РАВЕНСТВО, и БРАТСТВО
ЗНÀЧИ, господà!
За Васил Левски
все е малко, каквото
и да се каже!
Той се посветѝ
на Отечеството си,
за да му служи,
като губейки
само себе си, за цял
народ спечели...
ВÈРУЮ È ЗА
АПОСТОЛА - СВОБОДÀ
ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ...
ВÈРУЮ СÀ ЗА
АПОСТОЛА ПРАВДАТА
И СВОБОДАТА...
ЛЕВСКИ Е ЖИВ! - И
В ЗАВÈТИ, И В ПÒДВИГ! - НА
МНÒГАЯ ЛÈТА!!!
Нека во веки
веков сме достойни за
своя АПОСТОЛ!!!
© Стоян Минев All rights reserved.
Левски
Автор: Цветан Ангелов
"-Бате, кой е тоя
синеок герой?
-Левски, мило братче,
се нарича той.
В робство и неволя,
беден се родил,
но сърцат пораснал
малкият Васил."