- Ти Новата къде ще я посрещаш?
- Решил съм да прескоча до Карибите...
В държавата сега, нали се сещаш?...
Щастливи, казват, там били и рибите...
- Какви Кариби в тази беднотия?...
Отде пари за чак такива празници?
А може пък и ти да си от тия,
хазната ни до шушка що опразниха?...
И рибите били щастливи, казваш?
Я, нашите защо оттук изчезнаха!
А нас небето сякаш ни наказва
и все така летим надолу в бездната!...
Поредна дупка на колана правим,
така ни учат мъдро политиците!...
Научихме се вече да се давим!...
Безсмъртни сме!...Егати скиците!...
Карибите!...Там плажове и яхти!...
Лазурни брегове!...Една фантазия!...
А тука - заеми...и лихви...Грях ти,
но с радост да поискаш евтаназия!...
Да можеше и ние на пасажи
към някой остров да отплуваме!...
Че тука трудничко ще се опазим,
та още малко да просъществуваме!...
© Роберт Todos los derechos reservados