6 jul 2011, 22:00

Ти си друга 

  Poesía » De amor
818 0 3

Ти друга си... и аз не бях разбрал,
че ти ми носиш всички важни знаци,
с които Бог  съдбовно бе избрал
да си до мен - под звездните рояци.

Не бях разбрал, че всъщност на инат
разкъсвах в теб воалите от нежност
и после мразех - целия ни свят,
проклинах се и тънех в неизбежност.

Разкъсвах всъщност своята душа,
раздирах я - до тъмните ù страсти,
и щом пожарът в мене отшумя,
разбих я в миг - на малки нежни части...

... с които стоплих цялото небе
и вятъра, и пролетните листи,
и сълзите на тъжното море,
и вопъла на нощните му мисли...

Ти друга си... и аз не бях за теб,
мълчание в очите ти прозира...
Без тях ще се превърна в буца лед
и в топлите ти длани ще умирам...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??