26 sept 2018, 19:19

Ти виждал ли си такава девственица? 

  Poesía » De amor
420 3 2

(На мъжа, който ме качва на облаците)

 

Хей, яхвай облака,
преди да се извали над надеждата ми!
Той е буен!
Почернял е до кръв
от залязващи есени!
Наедрял е и е втвърден
като ледена буца. 
Исполини го къртиха пет години
и го возят в небесна каруца!

 

Следвай дирите, 
дето щъркелите, като родова тайна 
един на друг си предават!

 

Четиридесет години те чакам!
А душата ми 
още е девствена.
Ти представяш ли си?

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Павлина, този път обра звездите!
    Поздравления!
  • Адмирации! Браво Павлина! Жената винаги трябва да показва и силните си страни, а героинята ти ми е точно по вкуса.
Propuestas
: ??:??