12 oct 2024, 6:27

Ти знаеш ли.. 

  Poesía » Filosófica
91 1 0

Ти знаеш ли какво е тишина?

Когато под есенна луна

звука на падащо листо се чува.

Когато есен с лято се сбогува

на сутринта със първата слана.

И на тебе ти се струва,

че мелодията на песента 

без думи пак се чува.

 

Ти знаеш ли какво е тишина ?

Когато в майчина утроба

детето, неродено, ти говори.

И смее се. И плаче . С тебе спори..

Когато в синьото небе

заглъхне птича песен.

И денят бърза да умре,

защото пак дошла е есен.

 

Ти знаеш ли какво е тишина..

© Живко Делчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??