20 feb 2023, 8:19

Тихо оригами 

  Poesía » De amor
227 2 1

ТИХО ОРИГАМИ

 

Аз много птици от салфетки сгънах.

Кога са полетели – не попитах.

В душата всеки си заделя ъгъл –

за да се скрие, ако е преситен.

 

На устните ти тънката усмивка

пространството на две дъги разделя.

На вкус опитах – и не беше пивко,

затишието в брачната постеля.

 

По листа са танцували моливи –

дали са цветни – няма как да зная.

Но по следите знам, че си отиваш,

преди да си зазидан в тази стая.

 

Преди да станеш предвидим и скучен,

на кръст разпънал срокове и дати.

Най-страшното – което да се случи,

е след любов да дойде тишината.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря предварително на всички, които ще прочетат дори от любопитство. Хубава седмица ви желая.
Propuestas
: ??:??