31 may 2008, 15:22

Тик-так, тик-так... 

  Poesía
752 0 3

Тази нощ стрелките на часовника

отново за тебе плачат…

И се чува пак тик-так, тик-так…

Минутите от болка се влачат.

А теб те няма…Нощта не свършва.

Поглеждам плахо към дансинга на мечтите…

Там, танцуват Красавицата и Звярът сега.

И се стичат една по една сълзите,

къде сме аз и ти в тази мечта?

И утрото не идва… само нощта остава.

А те танцуват… до забрава.

Красавицата се върти и не спира,

В ръцете стиска… звука на самодива.

Миг. Вечност. Часовникът тиктака.

Аз и ти. Вече ни няма.

Ти си тръгваш. А в дланите си държа измама.

И ето, последният танц на Красавицата и Звяра свърши...

С него и любовта.

Огледах се. В минути на мълчание.

Загубих се. А Красавицата плачеше сега.

Огледах се. Този път секунди като дъжд се сипеха.

Искаха своята свобода.

Огледах се. Намерих огледалото.

Аз бях Красавицата…

Но вече Звяр нямаше… Имаше единствено…

Болка и тъга… Изгубих те…

Утро е. Слънцето изгрява.

Боли… защото те изгубих,

затова часовника ще разбия на прах!

 

© Усмивка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • осетих товят стих и много ми хареса този часовник е символ както на болката така и на споменат за любимият човек колкото и да е болезнен
  • защо Усмивке...си винаги толкова тъжна...
    махни часовника...за да настане любовното безвремие...
    с обич за теб.
  • ИДЕЙНО
Propuestas
: ??:??