Казваш, ден без проблем –
нямало такова чудо,
това за теб било утопия,
мечта, фантазия, заблуда.
Невъзможно било нещо
твоя ден да не вгорчи,
нещо да не те напрегне,
нещо да не натежи...
Казваш твърдо и категорично,
в негативното вторачен:
‘’Ден без нерви да дочакам,
убеден съм - няма начин…
Някой все ще ме ядоса,
някой ще ме разгневи…’’,
но пропускаш май въпроса
забрави ли, че всъщност ти
сам изграждаш и създаваш
своя собствен, личен ден,
че самичък си го правиш –
не търси вината в мен!
А дали в морето виждаш буря
или на вълните блясъка
преценката е вече твоя -
просто всичко е в нагласата...
© Калински Todos los derechos reservados
https://www.youtube.com/watch?v=f0zoxLRR01w.