19.04.2018 г., 1:12 ч.

То е до нагласата 

  Поезия
1183 2 4

Казваш, ден без проблем –

нямало такова чудо,

това за теб било утопия,

мечта, фантазия, заблуда.

 

Невъзможно било нещо

твоя ден да не вгорчи,

нещо да не те напрегне,

нещо да не натежи...

 

Казваш твърдо и категорично,

в негативното вторачен:

‘’Ден без нерви да дочакам,

убеден съм - няма начин

 

Някой все ще ме ядоса,

някой ще ме разгневи…’’,

но пропускаш май въпроса

забрави ли, че всъщност ти

 

сам изграждаш и създаваш

своя собствен, личен ден,

че самичък си го правиш –

не търси вината в мен!

 

А дали в морето виждаш буря

или на вълните блясъка

преценката е вече твоя -

просто всичко е в нагласата...

© Калински Всички права запазени

Стихотворението ми е нещо като продължение на една песен, която записах с мой приятел и която можете да чуете тук: 

https://www.youtube.com/watch?v=qnaPldoxNW0

Произведението е включено в:
  3086 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А ето и още нещо по темата, като този път не съм само на листа, а и зад микрофона и във видеото:
    https://www.youtube.com/watch?v=f0zoxLRR01w.
  • Не съм я чел, защото и без това открих тайната за себе си - просто да бъда добър човек и да се радвам на хубавите неща в живота, игнорирайки (доколкото мога) лошите такива! А относно другия коментар - искрено се радвам, че песента и стихотворението са Ви харесали!
  • Тайната ли си чел
  • Много ми хареса, и песента също!
Предложения
: ??:??