"То - Сърцето"
Защо природата е толкова несправедлива,
не вижда ли, че моето сърце така умира.
То не иска много - стига му и малко,
за да бъде на този свят щастливо.
То не иска слава, пари и власт,
а жадува да тръпне онази страст,
която някога там вътре гореше
и то само, ако можеше...
Защото забравило е какво е любов и ласка,
а от болка трябва да се прикрива под маска.
В него всичко там почти е изгоряло -
ще мине време и то ще е умряло.
07 октомври 2003 год.
© Георги Алексов Todos los derechos reservados